

San Rafael Swell Recreation Area Advisory Council Meeting Agenda August 13, 2024

Orangeville Community Center 80 North Main Street Orangeville, Utah

August 13- Field Visit

Time	Topic	Presenter
8:30 a.m. – 4 p.m.	Meet at 8:30 a.m. at the Orangeville Community Center. Welcome and overview of San Rafael Swell Recreation Area. Purpose: Discussion of BLM management of public lands within the San Rafael Recreation Area. Focusing on options for management of camping at tour locations.	BLM - Lisa Everett-Stringer Council Chair - Kent Wilson



San Rafael Swell Recreation Area Advisory Council Meeting Agenda August 14, 2024

Register in advance for Zoom access:

https://blm.zoomgov.com/webinar/register/WN_yFmMQUVCRJWN7qetq0E2-w

Orangeville Community Center 80 North Main Street Orangeville, Utah

August 14–Public Meeting

Time	Topic	Presenter
8:30 a.m.	Welcome and Introductions and Review Agenda BLM - Lisa Everett-Stringer Council Chair - Kent Wilson	
8:45 a.m. (30 minutes)	Getting to yes – conflict resolution Purpose: Engaging in civil discourse and conflict resolution	BLM - Marcia deChadenedes
9:15 a.m. (15 minutes)	Overview of Field Trip Purpose: A review of the field trip and brief discussion	BLM - Kyle Beagley
9:30 a.m. (60 minutes)	San Rafael Swell Travel Management Plan Purpose: Provide a summary of public comments received, highlight comments associated with the Recreation Area. Discuss with council routes, network areas, or resources.	BLM - Jaydon Mead
10:30 a.m.	15-minute break	
10:45 a.m. (60 minutes)	Camping Management within the Recreation Area Purpose: Overview of current dispersed and developed camping areas and discussion on potential effected resources and management options	BLM - Bridget Murray
11:45 a.m. (30 minutes)	Council Members Workshop Purpose: Process and discuss Travel Planning and Camping Management topics that were presented. Ask BLM additional questions as needed. Maps will be available to write on. Council Members can start drafting potential recommendations to the BLM.	Advisory Council
12:15 p.m. (60 minutes)	Optional working lunch to continue discussions if needed.	
1:15 p.m. (80 minutes)	Recreation Area RMP Amendment preliminary alternatives Purpose: To present updates on the RMP Amendment and discuss preliminary alternatives with the Advisory Council	BLM - Molly Hocanson
2:35 p.m.	10-minute break	



2:45-3:15 p.m. (30 minutes)	Public Comment Process and Public Comment Purpose: To provide information to the public and the Council about how the public will comment and to whom	BLM - Lisa Everett-Stringer
3:15 p.m.	15-minute break	
3:30 p.m. (60 minutes)	Resource Advisory Council review, discuss, consider recommendations. Purpose: Council to formalize recommendations to the BLM	Advisory Council
4:30 p.m.	Adjourn	