## Agenda

## John Day-Snake Resource Advisory Council Meeting BLM Prineville District Office: 3050 NE 3rd St, Prineville, OR 97754 Wednesday and Thursday, February 22-23, 2023 8 a.m. PDT

## In-person in Prineville, OR and virtually via Zoom

Contact RAC coordinator Kaitlyn Webb at (541) 460-8781 or <a href="mailto:kwebb@blm.gov">kwebb@blm.gov</a> for details regarding meeting access

Wednesday, February 22, 8 a.m. PDT

Time	Topic	Presenter
8:00 a.m.	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Kaitlyn Webb,
10 min		RAC Coordinator
8:10 a.m.	Review and Approve Past Meeting Notes	Group
5 min		
8:15 a.m.	Agency Updates	BLM
2 hours	Vale and Prineville BLM, Deschutes, Umatilla, Ochoco, Wallowa-	USFS
	Whitman, and Malheur National Forests	
	(Not to exceed 10 min per unit to allow for Q&A)	
10:15 a.m.	Break	
15 min		
10:30 a.m.	Discussion: Planning Subcommittee Membership	Group
30 min	<ul> <li>Verify existing members</li> </ul>	
	New committee assignments	
11:00 a.m.	Presentation: Prineville District Proposed Solar Applications	Lisa Clark,
30 min		Prineville BLM
11:30 a.m.	Time for Public Comment and Response	
30 min		
12:00 p.m.	Lunch	
90 min		
1:30 p.m.	Field Tours	Group
4 hours	<ul> <li>Crooked River Wetlands Complex, City of Prineville</li> </ul>	
	Proposed solar development project in Crook County	
5:30 p.m.	Adjourn	

Thursday, February 23, 8 a.m. PDT

Time	Topic	Presenter
<b>8:00 a.m.</b> 5 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Kaitlyn Webb, RAC Coordinator
<b>8:05 a.m.</b> 35 min	Presentation: Thirtymile Recreation and Travel Management Plan Update	Chris Ryan, Prineville BLM
<b>8:40 a.m.</b> 35 min	Presentation: John Day River Updates	Monica Morin, Prineville BLM
<b>9:15 a.m.</b> 35 min	Presentation: Visitor Experience Interpretive Planning Effort	Sarah Sherman, National Historic Oregon Trail Interpretive Center
<b>9:50 a.m.</b> 20 min	Crook County Natural Resource Planning Committee	Tim Deboodt, Crook County Natural Resource Planning Committee
<b>10:10 a.m.</b> 20 min	Break	
<b>10:30 a.m.</b> 40 min	Roundtable  • Report outs from RAC members on topics of interest	Group
<b>11:10 a.m.</b> 20 min	Wrap-up Future agenda topics, bin items, action items, review session effectiveness	Group
<b>11:30 a.m.</b> 30 min	Time for Public Comment and Response	
12:00 p.m.	Adjourn	