# Agenda

### John Day-Snake and Southeast Oregon Resource Advisory Councils Joint Meeting

# Thursday, Oct. 20, 2022 Malheur National Forest Supervisor's Office, 431 Patterson Bridge Rd., John Day, OR 97845

Thursday, Oct. 20, 2022, 8 a.m. - 5:00 p.m. PST

Time	Topic	Presenter
8 a.m. 5 minutes	Welcome, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
<b>8:05 a.m.</b> 45 min	Introductions	Group
<b>8:50 a.m.</b> 40 min	Boardman to Hemingway (B2H) Transmission Line Presentation	Caryn Burri Vale BLM
<b>9:30 a.m.</b> 45 min	Renewable Energy on Public Lands Presentation	Dustin Webster-Wharton OR/WA BLM
<b>10:15 a.m.</b> 15 min	break	
<b>10:30 a.m.</b> 60 min	Climate Change Presentation	Peter Donovan Managing Wholes
11:30 a.m.	Lunch On your own	Group
1 p.m. 90 minutes	Biochar Presentations  - Management Strategies and Plans in Redistributing Organic Matter with Biochar from Forested Watersheds  - Technologies to Produce Biochar  - Biochar: A Win-Win for Agriculture, Forestry, and the Environment (virtual presentation)	James Archuleta Region 6, USFS  Tom Miles TR Miles Consultants, Inc.  Dr. Stephen Machado Columbia Basin Ag. Research Center
<b>2:30 p.m.</b> 15 min	break	
2:45 p.m.	Field Tour of Restoration Fuels Torrefaction Plant 60339 US-26, John Day, OR 97845	Group
5:00 p.m.	Adjourn	

# Agenda

#### John Day-Snake Resource Advisory Council Meeting Friday, Oct. 21, 2022

# Malheur National Forest Supervisor's Office, 431 Patterson Bridge Rd., John Day, OR 97845

Friday, Oct. 21, 8 a.m. - 1 p.m. PST

Time	Topic	Presenter
8 a.m.	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review agenda	Randy
5 min		
8:05 a.m.	Remembrance for Art Waugh	Randy
5 min		
<b>8:10 a.m.</b> 15 min	Review and Approve Past Meeting Notes	Group
<b>8:25 a.m.</b> 15 min	Set 2023 Meeting Dates	Group
8:40 a.m.	Agency Updates	BLM
80 min	Vale BLM, Prineville BLM, Deschutes NF, Umatilla NF, Ochoco NF, Wallowa-Whitman NF, and Malheur NF	USFS
	Not to exceed 10 minutes per unit to allow for Q&A	
10:00 a.m.	break	
15 min		
10:15 a.m.	Blue Mountain Forest Plan / Blues Intergovernmental Council	Anthony Botello
30 min	Presentation	USFS
10:45 a.m.	Prairie Wood Products	Trent Middlebrooks
30 min	Presentation	Prairie Wood Products
11:15 a.m.	Roundtable	Group
30 min	Report outs from RAC members on topics of interest	•
11:45 p.m.	JDS RAC Sub Committees	Randy
30 min	Discussion	
12:15 p.m.	Wrap-up	Group
15 min	Future agenda topics, bin items, action items, and review session	
12:30 p.m.	Public Comment Period	Group
30 min		
1 p.m.	Adjourn	