Agenda

Southeast Oregon Resource Advisory Council Meeting Wednesday, April 20, 2022 Virtual

Wednesday, April 20, 2022, 1:00 p.m. PT – 5:30 p.m. PT

Time	Topic	Presenter
1 p.m.	Ethics Training for RAC Members	DOI Ethics Office
30 minutes		
1:30 p.m.	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus
5 minutes		
1:35 p.m.	Elect a chair and vice chair for the remainder of CY22	Group
5 minutes		
1:40 p.m.	Review and approve past meeting minutes	Group
5 minutes		
1:45 p.m.	Time for public comment and response	
30 min		- 41 - 4
2:15 p.m.	Presentation: Grasshopper treatment planning and implementation	Colin Park,
30 minutes	in southeast Oregon	APHIS and
		Lonnie Huter,
2.45	Drogontations II. James a dia a Designated Wildows as Wildows as	OR/WA BLM Todd Forbes
2:45 p.m. 30 minutes	Presentation: Understanding Designated Wilderness, Wilderness Study Areas and Lands with Wilderness Characteristics	Lakeview BLM
30 minutes	· ·	Lakeview DLivi
3:15 p.m.	break	
15 minutes		
3:30 p.m.	Designated Federal Official Report/District Updates	District Managers
3 minutes	Briefings regarding operations, environmental analyses and	
	impact statements and proposed management actions on the	
	Lakeview, Burns, and Vale districts.	
4 p.m.	Lakeview Resource Management Plan Amendment	Todd Forbes
15 minutes	Update	Lakeview BLM
4:15 p.m.	Southeastern Oregon Resource Management Plan Amendment	Brent Grasty
15 minutes	Update	Vale BLM
4:30 p.m.	Fire and Fuels	BLM staff
15 minutes	2022 fire season forecast and preparations	
4:45 p.m.	Round table/wrap-up	
15 minutes	Report outs from RAC members on topics of interest	OSU Extension
	Future agenda topics, bin items, action items	BLM staff
5 p.m.	Adjourn	